VESI- JA JÄTEVESIHUOLTO

VESI-
JA JÄTEVESI-
HUOLTO

Vesihuolto käsittää talon käyttöveteen, jätevesiin ja ulkopuolisiin sadevesiin liittyvät järjestelmät. Sen lisäksi, että saat kotiisi kestävän ja edullisen ratkaisun vesijohtoihin, saat samasta osoitteesta ratkaisut myös toiseen päähän: harmaaveden, jäteveden keräyksen sekä viemärien tarvikkeet ja ratkaisut.
Vesihuolto käsittää talon käyttöveteen, jätevesiin ja ulkopuolisiin sadevesiin liittyvät järjestelmät. Sen lisäksi, että saat kotiisi kestävän ja edullisen ratkaisun vesijohtoihin, saat samasta osoitteesta ratkaisut myös toiseen päähän: harmaaveden, jäteveden keräyksen sekä viemärien tarvikkeet ja ratkaisut.

KÄYTTÖVESIPUTKIREMONTTI
JA KÄYTTÖVESIPUTKIEN UUSIMINEN

Käyttövesiputkien remontti kannattaa toteuttaa ennen vakavampia putkivaurioita. Omakotitalon käyttövesiremonttiin menee aikaa muutamasta päivästä vajaaseen viikkoon.

PUTKIREMONTTILASKURI

Mitä putkiremontti maksaa? Hanakat-laskurilla saat arvion omakotitalos putkiremontin hinnasta.

YHTEISTYÖKUMPPANIMME JÄTEVESI-
JÄRJESTELMISSÄ ON mm. UPONOR

Jätevesijärjestelmän rakentamista varten tarvitaan suunnitelma kiinteistöjen vesihuoltoon erikoistuneelta suunnittelijalta. Markkinoilla on myös ”avaimet käteen”-palveluja, jotka sisältävät jätevesijärjestelmien suunnittelun, asennuksen ja huollon.

JÄTEVESIJÄRJESTELMÄN UUSIMINEN

Oikein valittu jätevesijärjestelmä säästää luontoa ja nostaa kiinteistön arvoa. Hanki helppokäyttöinen jätevesijärjestelmä omakotitaloon tai mökille!

VIEMÄRIPUTKIEN UUSIMINEN JA TARVIKKEET

Omakotitalon viemäriputkien uusiminen on usein kerrostalon putkiremonttia yksinkertaisempaa ja edullisempaakin. Viemäriputkien teoreettinen käyttöikä on 40–50 vuotta. Viemäriputkien uusimisessa tärkein tekijä on ikä, mutta toinen merkki viemäriputkien uusimisen tarpeellisuudesta on se, että viemäreissä alkaa olla normaalia enemmän tukoksia.

Viemäritarvikkeet Hanakat-myymälästämme!

SADEVESI- JA SALAOJAJÄRJESTELMISTÄ SUOJAA VEDEN AIHEUTTAMIA HAITTOJA VASTAAN

Laadukkaalla sadevesi- ja salaojajärjestelmällä estetään rakenteiden kosteus-, home- ja routavauriot. Toimiva järjestelmä estää myös tulvat kellarissa, lammikot pihalla ja jäätiköt kulkuväylillä. Talon kuivatusputkisto sisältää salaojaputkiston salaojakaivoineen, sadevesiputkiston ja rännikaivot sekä perusvesikaivon, joka kokoaa kaikki vedet yhteen.

Autamme valitsemaan sinulle parhaiten sopivan järjestelmän, etkä varmasti päädy tarpeettoman suuren etkä liioin liian pieneen järjestelmään.

KYSY LISÄÄ!

 

Suunnittelemme yhdessä juuri sinun taloosi sopivan käyttövesijärjestelmän ja autamme ratkaisemaan jätevesiongelmat niin kotona kuin mökillä.

SOITA TAI JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ!

Janne Kellokumpu

Myymäläpäällikkö
016 374 064

F.A.Q.

USEIN KYSYTTYÄ PUTKIREMONTEISTA

Käyttövesiremontissa eli arkikielisemmin putkiremontissa asennetaan kylpyhuoneeseen ja keittiöön uudet vesijohdot. Sen yhteydessä kannattaa useimmiten vaihtaa tämän päivän mukavuustasoon myös hanat, suihkut, wc-istuimet, altaat ja kuivauspatterit. Kylpyhuone saa näin aivan uuden ilmeen, siisteyden ja toimivuuden. Tämä parantaa asumismukavuutta, vähentää huolta äkillisistä ja kalliista vesivahingoista sekä lisää talon arvoa.

Kylpyhuoneen käyttövesiremontissa uusitaan vesiputket ja hanat

  • Remontin kesto on vain 2–5 päivää
  • Talossa voi asua koko remontin ajan
  • Vesikatkos kestää vain muutaman tunnin
  • Veden laatu paranee
  • Vesivahingon huoli poistuu
  • Nykyaikaiset varusteet lisäävät kodin toimivuutta
  • Veden kulutus yleensä laskee – joskus merkittävästikin
  • Talon arvo nousee
  • Remontin kustannukset ovat vähäiset suhteessa vesivahinkoriskiin

Käyttöveteen ja omaan kylpyhuoneeseen kohdistuva käyttövesiremontti kannattaa teettää ajoissa. Usein lähtöarvona on uusiminen noin 30–40 vuoden välein, mutta vuosiarvioiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos vesivahingon vaara on kasvanut ja/tai talon käyttömukavuus alentunut, urakkaan kannattaa ryhtyä nopeasti. Väistämätöntä ja välttämätöntä päätöstä ei kannata pitkittää.

Tällä hetkellä käyttövesiremontteja tehdään eniten 60- ja 70-luvulla valmistuneissa taloissa, joissa käyttövesiputket on yleisimmin asennettu rakenteiden sisään ja ne ovat rautaa tai kuparia.

Putkivuodot eivät aina näy helposti

Voi kestää hyvinkin kauan, ennen kuin rakenteiden sisällä kulkevien putkien vuoto huomataan. Tällöin korjaustöiden määrä ja kustannukset nousevat huomattavasti alkuperäistä käyttövesiremonttia suuremmiksi.

Suurin osa vuodoista johtuu korroosiosta. Putkiston ikään vaikuttaa huomattavan paljon myös vesijohtoveden laatu.

Vesijohdot asennetaan nykyisin siistinä pintavetona. Näin putket ovat näkyvillä ja mahdollinen vuoto ei valu rakenteisiin. Vesijohtojen materiaali kestää myös huomattavasti kauemmin kuin vielä esim. 80-luvulla.

HAE REMONTILLESI SOPIVA RAHOITUS

Hanakat-rahoitus mahdollistaa remonttien toteutuksen.
Tee rahoitusanomus etukäteen verkossa.

Vieritä ylös