ILMANVAIHTO

ILMAN-
VAIHTO

Meiltä ilmanvaihtokoneet, ilmastoinnin asennukset, puhdistukset, mittaukset ja säädöt . Myymälässämme tarjolla laadukkaat huoltotarvikkeet koneiden ylläpitoon ja rehti asiakaspalvelu.
Meiltä ilmastoinnin asennukset, puhdistukset, mittaukset ja säädöt . Myymälässämme tarjolla laadukkaat huoltotarvikkeet koneiden ylläpitoon ja rehti asiakaspalvelu.

Ilmanvaihtokone on iV-järjestelmässä ilmaa kierrättävä laite

Ilmanvaihtokoneilla parannat pientalosi asuinmukavuutta. Ilmanvaihtokone kierrättää ilmaa ja samalla poistaa ylimääräistä kosteutta sekä ilman epäpuhtauksia sekä tekee sisäilmasta raikkaamman ja puhtaamman.

Toteutamme kiinteistöihin myös ilmanvaihtokanavien puhdistuksia. Teemme ensin maksuttoman kartoituksen kohteesta, jonka jälkeen laskemme tarjouksen tarvittavista toimenpiteistä. Näin asiakkaamme saa tietää kustannukset etukäteen.

Voit saada tekemästämme työstä myös kotitalousvähennyksiä.

Asennus- ja huoltopalvelumme kattaa kaikki ilmanvaihtokoneet! Huoltopalvelut kattaa kaikki IV-asennusten ylläpitotyöt.

Yhteistyökumppaneitamme ilmanvaihtokoneissa ovat esimerkiksi:

  • Vallox,
  • Systemair ja
  • Swegon

Ota yhteyttä kun tarvitset kotiisi ilmanvaihtokoneen tai ilmanvaihtokanavien puhdistusta!

SOITA TAI JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ!

Janne Kellokumpu

Myymäläpäällikkö
016 374 064

F.A.Q.

USEIN KYSYTTYÄ ILMASTOINNISTA

Säännöllinen ilmanvaihtokanavien puhdistus on tärkeää, sillä ilmanvaihdolla ja sen toimivuudella on suuri merkitys ihmisten terveydelle. Sisäilman epäpuhtauksista 40% tulee tuloilman mukana ilmastointijärjestelmän kautta. Tuloilman suodattimien vaihtovälit ovat usein liian pitkät, jolloin suodattimien ohi saattaa virrata puhdistamatonta ilmaa.

Erilaiset sisäilmaongelmat johtuvat pääasiassa säädön ja huollon puutteellisuudesta ja osittain huonosta suunnittelusta. Puhdistettavista kanavista voi löytyä mitä vain rakennusjätteistä, lintujen raatoihin ja ulosteisiin.

Asuinkiinteistöjen ilmanvaihtokanavien puhdistukselle ei ole annettu määräaikoja, mutta on suositeltavaa puhdistaa ne 5-10 vuoden välein. Tuloilmasuodattimet tulee vaihtaa säännöllisesti, esim. n. 2 kertaa vuodessa.

Asukkaiden tulee huolehtia ilmanvaihtoventtiileiden säännöllisestä puhdistamisesta. Venttiilit (ja liesituulettimen rasvasuodatin) on syytä puhdistaa vähintään kerran vuodessa ja tarvittaessa useamminkin. Likaiset ilmanvaihtoventtiilit ja -kanavat vähentävät ilmanvaihtuvuutta tiloissa. Lisäksi likainen tuloilmalaitteisto heikentää sisäilman laatua.

Ammattilaisten ja erilaisten hoitolaitosten ilmanvaihtolaitteiston puhdistussuositukset ovat erikseen määritelty tapahtuvaksi vuosittain tai viiden vuoden välein.

IV-kanavien puhdistus tapahtuu alipaineistamalla ilmanvaihtokanavat. Alipaineistettu kanavisto harjataan koneellisesti ja venttiilit pestään. Ilmanvaihtokone, puhaltimet ja lämmönvaihtimet puhdistetaan puolestaan harjaamalla ja pesemällä. Lopuksi tarkastetaan ilmanvaihtojärjestelmän puhtaus ja toimintakunto sekä laaditaan mittaus/puhdistuspöytäkirja.

HAE REMONTILLESI SOPIVA RAHOITUS

Hanakat-rahoitus mahdollistaa remonttien toteutuksen.
Tee rahoitusanomus etukäteen verkossa.

Vieritä ylös